Vergunningsvrije dakkapel

Een dakkapel zonder vergunning? Dat is mogelijk met een vergunningsvrije dakkapel!

In veel gevallen, en zeker aan de voorkant en zijkant van de woning, is een dakkapel vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel.

Mocht de gemeente lastig doen, dan kunt u altijd uitwijken naar een vergunningsvrije dakkapel die ook een enorme hoeveelheid extra ruimte kan opleveren, en in sommige gevallen zelfs meer licht dan een traditioneel dakkapel!

In onze showroom kunt u verschillende vergunningsvrije dakkapellen komen bewonderen.

Dakkapel zonder vergunning

Aan de voorzijde van de woning dient u normaliter een dakkapel vergunning aan te vragen. Hebben uw buren ook een normaal dakkapel, dan krijgt u vaak ook de vergunning hiervoor. Maar mocht de gemeente toch lastig doen met het verlenen van een vergunning, dan kunt u (bijna) altijd uitwijken naar een vergunningsvrije dakkapel welke ook wel eens vergunningsvrije dakserre genoemd wordt.

Als de gemeente een dakraam aan de voorzijde van de woning wel toestaat maar een dakkapel niet, dan is de vergunningsvrije dakkapel in 9 van de 10 keer ook mogelijk. Wij raden aan vooraf te checken of dakramen wel mogen.

Video afspelen

Vergunningsvrije dakkapel laten plaatsen

Mooiere lichtinval

Omdat de vensters in een vergunningsvrije dakkapel altijd nog schuin liggen heeft u een veel mooiere lichtinval dan bij een traditionele dakkapel waarbij de vensters verticaal zijn geplaatst.

Hoge isolatiewaarde

De vergunningsvrije dakkapel is minimaal uitgevoerd met HR++ glas. Daarnaast is natuurlijk ook een upgrade mogelijk in diverse andere beglazingen zoals: zelfreinigend glas, veiligheidsglas, extra isolerend glas of extra geluidreducerend glas.

De vergunningsvrije dakkapel heeft een hoge isolatiewaarde van maar liefst Rc 4. Dit tezamen met het toegepaste HR++ glas geeft dus een top product.

Zonwering en insectenwering

Omdat in de vergunningsvrije dakkapel dakvensters worden toegepast, van verschillende merken zoals Velux, Fakro, of Roto, is het ook mogelijk alle beschikbare raamdecoratie, zonwering en insectenwering producten toe te passen. Al deze producten kunt u ook in onze showroom komen bekijken in Hoogvliet!